Dag van de Architectuur Ė 20 en 21 juni 2015

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015 vindt de jaarlijkse Dag van de Architectuur wederom plaats.
Er worden tal van gebouwen opengesteld die anders niet toegankelijk zijn, u kunt deelnemen aan filmfestivals, excursies, lezingen, picknicks, fiets-, bus- en boottochten.
Het thema dit jaar is ĎNieuw Nederlandí.
Weet u al waar u in het weekend van 20 en 21 juni naar toe gaat? Ons architectenbureau zal op
20 juni gedurende enkele uren haar deuren openstellen voor een bezoek. Bent u geïnteresseerd in referenties en beeldmateriaal of wilt u een vrijblijvende ontmoeting met een van onze medewerkers? Kom dan langs.
Indien u al concrete plannen of een bouwkavel heeft, neem op deze dag dan ook de beschikbare tekeningen hiervan mee. Dat maakt een kennismakingsgesprek direct een stuk efficiŽnter.


Villasolutions op Woonmanifestatie Meppel, 30 mei 2015.

In Meppel starten de Bouw & Woonweken met de Woonmanifestatie Meppel, op zaterdag 30 mei van 11:00 tot 14:00 uur in het Stadhuis van Meppel.
Het doel van de weken is het stimuleren van bouwen en wonen in de provincie, met als hoogtepunt de Woonmanifestatie. Thema's die aan bod komen zijn nieuwbouw en verbouw, wonen, duurzaamheid, interieur en tuin. Dť specialismen van Villasolutions.
Een uitgelezen moment dus voor een vrijblijvende kennismaking met ons bureau.

www.bouwenwoonweken.nl


Villa Sion.
De villa in Sion is bijna gereed. Begin 2015 zal de opdrachtgever de sleutel van de woning ontvangen.

Direct aansluitend zal worden aangevangen met de inrichting van het kavel. Ook de tuin rondom het woonhuis wordt onder architectuur aangelegd. In het eindbeeld zullen villa en kavel een naadloos samenspel vormen.


Villa Sion.
Luxe vrijstaand woonhuis in moderne architectuur gelegen op een
royaal kavel in buitenplaats Sion.

Architect
Koos Frederiks & Niels van der Nat

Realisatie 2014


Bungalow Groene Hart.
Ontwerp 2013. In progress.

Strakke, tijdloze bungalow met verrassend ruimtelijke plattegrond. Vormgegeven met focus op compacte architectuur waardoor bouwkosten zeer interessant zijn in verhouding tot het verkregen woonvolume.
De bungalow wordt voorzien van alle moderne comfort en energiezuinige maatregelen.
Indeling:
Entreehal met meterkast en garderobe, toilet, bergruimte 12m2, woon-eetkamer 45m2 met open gashaard, halfopen keuken 12m2 met kookeiland, hoofdslaapkamer 16m2, 2de slaapkamer of study 16m2, compacte badkamer (9m2) met inloopdouche, carport.

Architect Dominic van Eys. Interieurarchitect Koos Frederiks en Niels van der Nat.


Villa Loosdrecht.
Ontwerp 2013. In progress.Architect Dominic van Eys.


Unieke poldervilla.
Ontwerp 2013. In progress.

Unieke, zeer compacte glazen villa met spectaculair uitzicht over de waterrijke Zuid-Hollandse polders en molens.
Villa is voorzien van alle moderne comfort en energiezuinige maatregelen.
Indeling:
EfficiŽnte entreehal met meterkast en garderobe, toilet, bergruimte, royale woonkamer met terras en onbelemmerd uitzicht over het landschap, eetkeuken met kookeiland en apparatuurwand, hoofdslaapkamer met ligbad, 2de slaapkamer, compacte badkamer, werkruimte.

Architect Dominic van Eys.


Dag van de Architectuur. Zaterdag 22 juni 2013

Een uitnodigend Delfts programma tijdens de landelijke Dag van de Architectuur.
Voor de Dag van de Architectuur organiseert Delft Design samen met TOP een bijzondere Architecten Markt op het Agathaplein in Delft. Van 12.00 uur tot 17.00 uur presenteren Architecten daar hun IdeeŽn voor ďZicht op DelftĒ. Publiek, bewoners en toekomstige bewoners van Delft worden verleid met prachtige plannen voor Eigenbouw, al dan niet samen of alleen, in de Spoorzone. Het zijn nog ideeŽn maar als het publiek het wil kan het echt worden. Architecten gaan er met mogelijke gebruikers, huurders en kopers, in gesprek om te zien of en hoe een passend huis te maken is.

Maak vrijblijvend kennis met Villasolutions tijdens deze bijzondere manifestatie op het Agathaplein te Delft.


Te koop.

Zeer bijziondere watervilla aan de Glaskloksingel te Delft.
0-energie woning.

Ä 425.000,00 Vrij Op Naam.

Bel voor meer informatie met Dominic van Eys.


De Blaricummermeent, eigentijds Blaricums bouwen aan het Gooimeer.

In 't Gooi zijn vrije bouwkavels schaars. Vooral in het idyllische Blaricum.
De Blaricummermeent is een unieke nieuwe woonwijk in een aantrekkelijke omgeving
aan het Gooimeer. Het wordt de beste wijk van Nederland met de kenmerkende
eigenschappen van het authentieke Blaricum. Het project krijgt veel groen, water, bomen
en kronkelige straatjes. Totaal komen in de loop van jaren in De Blaricummermeent
ongeveer 75 vrije kavels beschikbaar. Stuk voor stuk royale kavels. Een aantal kavels krijgt
de bestemming van woon-werken. Uitdaging voor de nieuwbouw is om geen kopie van het
oude te maken, maar om het als inspiratie te gebruiken en op eigentijdse of nieuwe wijze
te benutten. Villasolutions is van A tot Z een ervaren architectenbureau in dit proces.
Zie voor meer informatie over deze nieuwe woonwijk www.deblaricummermeent.nl


Villasolutions groeit.

Villasolutions heeft volop ambities om haar creativiteit en dienstverlening uit te breiden
buiten de Nederlandse grenzen.

De toenemende buitenlandse belangstelling voor Nederlandse architecten en Dutch Design biedt uitstekende mogelijkheden om onze gedrevenheid voor ontwikkelingen buiten Nederland verder te initiŽren. Om ons bureau binnen de Benelux en Europa goed te kunnen positioneren, is Villasolutions per oktober 2012 ook te vinden op:
www.Villasolutions.be
www.Villasolutions.de
www.Villasolutions.eu


Kelderbak drijvende villa Delft Harnaschpolder te water gelaten.

Onder belangstelling van pers, regionale TV-stations en genodigden is eind
oktober 2012 de kelderbak voor een drijvende villa in Delft te water gelaten.
Het is de eerste in een serie van vijf stuks luxe drijvende woningen.
De kelderbak meet 9 bij 13 meter en is gebouwd volgens een nieuw principe
van PS-bouw. Er was een 500-tons kraan voor nodig om de drijvende bak vanaf een speciale vrachtwagen voor buitengewoon transport op zijn uiteindelijke plaats in het water te hijsen.

Na de geslaagde tewaterlating is de bak door de toekomstige bewoners traditioneel Ďgedooptí met een fles luxe wijn. Vanaf november 2012 start de verdere opbouw van de woning. Opleving van de watervilla is medio juni 2013.


Deelname Villasolutions aan beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen 2012 in Ahoy Rotterdam
opnieuw een succes.

Van vrijdag 19 Oktober t/m zondag 21 Oktober 2012 vond in Ahoy te Rotterdam de najaarseditie van de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten plaats. In deze drie dagen bezochten bijna 10.000 mensen de beurs. Een groei van bijna 25% t.o.v. de Najaarseditie in 2011. Villasolutions heeft tijdens deze beurs tientallen geïnteresseerde bezoekers een toelichting gegeven op onze visie en werkwijze. In vervolg hierop hebben meerdere bezoekers aangegeven geïnteresseerd te zijn in een nader vrijblijvend oriŽntatiegesprek. Inmiddels hebben diverse vervolggesprekken plaatsgevonden met potentiŽle opdrachtgevers die de wens hebben om een op maat ontworpen, moderne villa te laten realiseren. Ook bij buitenlandse opdrachtgevers was interesse in de visie en expertise van Villasolutions.


Visie nieuwbouw villa te St. Oedenrode.

Gelegen op een kruispunt van oude veldwegen neemt dit kavel een bijzondere positie in.
De kunst was om in Ďstijlí te ontwerpen, ter meerdere glorie en expressie van de individuele opdrachtgever en als bijdrage aan de gemeenschappelijke kwaliteit van een buurt en wijk. Het plan past bij het traditionele wonen in Brabant: ingetogen, evenwichtige op klassieke architectuurprincipes gebaseerde vormgeving. De architectuur en de te gebruiken technieken zijn eigentijds, zonder klassieke bouwprincipes uit het oog te verliezen. Architectuur, interieur, detaillering en tuinontwerp vormen een samenhangend geheel. Door de Zuid-oriŽntatie maakt het ontwerp gebruik van actieve en passieve zonne-energie. Actieve zonne-energie door zonnepanelen, passief door het hierop af te stemmen materiaalgebruik en de keuze voor een open (op het zuiden) of meer gesloten gevel (op het noorden).


Visie nieuwbouw villa te Scherpenzeel.

Het plan staat in het midden van een lint van vijf nieuwbouwkavels, gegroepeerd rond een waterpartij. De combinatie van groen, stedebouwkundige opzet en architectonische uitwerking van de villaís maken van dit project een unieke woonlocatie. Alle villaís staan in contact met het water en hebben uitzicht op het naastgelegen landschap.
De hoofdopzet van de woning heeft een open karakter. Op de begane grond lopen de vloeren van de binnenruimte over in de aanliggende terrassen. Door een losse combinatie van wanden en vloeren is een open structuur ontstaan. Overstekken van vloeren versterken deze beeldtaal. Het totaalbeeld van de woning heeft daardoor geen monolithisch karakter.
De footprint van de woning is 200m2 en de inhoud iets minder dan 1.000m3.
De goothoogte is 7 meter.


Veel belangstelling voor Villasolutions op de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen te Utrecht.

Op 30, 31 Maart en 1 April 2012 vond in de Jaarbeurs te Utrecht de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten plaats. Veel bezoekers hebben onze stand weten te vinden en we hebben enthousiaste gesprekken gevoerd. Met name onze interdisciplinaire aanpak van architectuur, interieurarchitectuur en buitenomgeving sprak veel mensen aan. Inmiddels hebben de eerste vervolggesprekken plaatsgevonden met geinteresseerde, potentiŽle opdrachtgevers die onder moderne architectuur een villa willen laten bouwen.

Heeft u deze beurs gemist? Uiteraard kunnen wij het gehele jaar door met u een afspraak maken voor een oriŽnterend gesprek op het moment dat het u schikt.